Ο Δήμος Τρίπολης συμμετείχε στην Εθνική δραστηριότητα με τίτλο “Municipalities Towards Solidarity and beyond”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετείχε στην Εθνική δραστηριότητα με τίτλο “Municipalities Towards Solidarity and beyond”, η οποία υλοποιήθηκε στα Ιωάννινα το διάστημα 21-24 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων δικτύωσης ΝΕΤ του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, των προγραμμάτων Erasmus+ για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, εστιάζει σε δράσεις και έργα που τοποθετούν τους νέους και τις δεξιότητες τους στο επίκεντρο και αποσκοπεί να θέσει τις βάσεις για την ανάδειξη του youth work (εργασία στον τομέα της νεολαίας) στην πόλη μας.

Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η πληροφόρηση εκπροσώπων Δήμων και φορέων νεολαίας που συνεργάζονται με Δήμους σχετικά με το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ως εργαλείο προώθησης του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στις τοπικές κοινωνίες. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, ο Δήμος Τρίπολης είχε τη δυνατότητα να λάβει πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει, να ενημερωθεί για τρόπους συνέργειας μεταξύ Δήμων και οργανισμών και οργανώσεων για τη Νεολαία μέσω του Προγράμματος. Επιπλέον κατά την διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν πρακτικές συμπράξεων Δήμων και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση των Νέων στην τοπική κοινωνία. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Europe Direct Ηπείρου και στον Δήμο Ιωαννιτών.

Το σεμινάριο υπήρξε διαδραστικό, πλούσιο και εποικοδομητικό. Συζητήθηκε η έννοια του εθελοντισμού αλλά και η σημασία του για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.  Σε θεωρητικό πλαίσιο ενημερωθήκαμε για τα Προγράμματα ΕΕ,  European Solidarity Corps. Συζητήθηκαν επίσης εργαλεία κινητοποίησης των νέων σε δημοτικό επίπεδο όπως και καλές πρακτικές και παραδείγματα αυτών από τους παρευρισκόμενους Δήμους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:12

Αργολίδα: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μυκηνών

Πυρκαγιά ξεσπασε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στην...

Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (17/06/24)

Θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής...

Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου (Β’ Φάση)

Ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από την επίσημη Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Νέων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ19» (ΑΔΑ: ΡΗ07Η-ΦΔΒ), η οποία περιλαμβάνει και τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Β Φάση). Η

Σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γορτυνίας

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.)του Δήμου Γορτυνίας με απόφαση του Δημάρχου Γορτυνίας κου ΕυστάθιουΚούλη.Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας έχει την ευθύνησυντονισμού του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη,ετοιμότητα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των ορίων του Δήμουπρος όφελος της εξυπηρέτησης των σκοπών πολιτικής προστασίας.Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο