“Say cheese! Balkan cheese” – Δείτε ζωντανά το Διεθνές φεστιβάλ τυροκομίας στην Τρίπολη 29-31 Μαρτίου

Η πρώτη ημέρα της δράσης θα είναι γεμάτη από ειδικούς και ενθουσιώδεις ανθρώπους, εξιδεικευμένους ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό, masterclass και μουσικοχορευτικά δρώμενα θα γεμίσουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της δράσης “Say Cheese! Balkan cheese” 

[iframe width=”1280″ height=”720″ src=”https://www.youtube.com/embed/CSbGjb6oAwI” title=”Say Cheese | Διεθνές συνέδριο τυροκομίας στην Τρίπολη” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Το Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας “Say cheese! Balkan cheese” υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020 με Συντονίστρια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, ενώ συμμετέχουν συνολικά 11 εταίροι OTΔ από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και 3 ΟΤΔ παρατηρητές από  Μολδαβία. Αφορά στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου των βαλκανικών δρόμων τυριού αλλά και της δυναμικής που κρύβεται πίσω από την ομοιότητα και ιδιαιτερότητα των «κοινών» μας τυριών, τις τοπικές παραδοσιακές μεθόδους και πρώτες ύλες παραγωγής και την παράδοση και τον πολιτισμό που συνυπάρχει με την τυροκομία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τυροκομίας παίρνει τη σκυτάλη από το Διεθνές Συνέδριο της δράσης το μεσημέρι της 29ης,  με ένα masterclass δημιουργίας συνταγών με βασικό υλικό το τυρί της περιοχής της Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Καφέ – Εστιατόρων, Αρκαδίας. Το masterclass θα δώσει την ευκαιρία στους παραβρισκόμενους να μάθουν βιωματικά για τα διάφορα είδη ελληνικών τυριών, τους καλύτερους τρόπους αξιοποίησής τους στη μαγειρική αλλά και όμορφα ταιριάσματά τους με επιλεγμένες ετικέτες οινοποιείων της ευρύτερης περιοχής.   

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο