Δημαρχείο ή Δικαστήριο?

 Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση πώλησης οικοπέδου στο κέντρο της Τρίπολης, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 73-75 – Ο.Τ 271

Συγκεκριμένα η ΑΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε (Εταιρεία υπό Εκκαθάριση) και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ανακοίνωσαν την πώληση του οικοπέδου που έχει εμβαδόν 1.388,40 τ.μ., και ανήκει σε περιοχή του ρυμοτομικού σχεδίου Τρίπολης με Συντελεστή Δόμησης 1.6, ποσοστό κάλυψης 60 %. Είναι ο χώρος που βρισκόταν η Αγροτική Τράπεζα , πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης και που για χρόνια παραμένει αποκλεισμένος με προστατευτικές λαμαρίνες…

Η ευκαιρία για την Τρίπολη είναι μοναδική και η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης πρέπει να την αδράξει, εάν θέλει να προσφέρει ευγενή υπηρεσία για την πόλη του, με προοπτική και με το βλέμμα στην μελλοντική ανάπτυξή της.

Η θέση του ακινήτου είναι κομβική, με εύκολη πρόσβαση, δίπλα στα πάρκα της πόλης και στην αρχή των πεζοδρόμων της. Η χρήση του ακινήτου ως Δημαρχείο σε συνδυασμό με το παλιό δημαρχείο της πόλης που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά , θα απαλλάξει τον Δήμο από τον μηνιαίο βραχνά των υψηλών ενοικίων που καταβάλει για να στεγάζει τις υπηρεσίες του.

Ακόμη και η αποπληρωμή ενός δανείου που θα χρειαστεί να συνάψει ο Δήμος για την αγορά του ακινήτου και ανέγερση του κτιρίου θα είναι κατά πολύ συμφέρουσα με δεδομένο ότι ο Δήμος θα έχει στην κυριότητα του ένα σημαντικό ακίνητο στο κέντρο της πόλης. Σε περίπτωση που για κάποιους λόγους ο Δήμαρχος δεν θέλει να προχωρήσει σε μια τέτοια, κατ’ εμένα επιβεβλημένη, κίνηση, η επόμενη επιλογή είναι να υπάρξουν συνεννοήσεις ώστε το υπουργείο δικαιοσύνης να αποκτήσει το ακίνητο και σε αυτό το νέο και σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο να μεταφερθούν οι υπηρεσίες που βρίσκονται στο γειτνιάζων ιστορικό Δικαστήριο της πόλης.

Είναι άθλιο το θέαμα που συμβαίνει συχνά , στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης εκεί που επισκέπτες ατενίζουν και ενημερώνονται για τον ήρωά μας Θ. Κολοκοτρώνη και τους έντιμους Τερτσέτη και Πολυζωϊδη και εκεί που παιδιά χαίρονται να παίζουν, να εισβάλουν δια μέσου των κατάμεστων καφέ, τα περιπολικά και τα μεταγωγικά των φυλακών και να κατεβάζουν σιδηροδέσμιους τους κρατούμενους δημιουργώντας μια πλήρως αρνητική εικόνα.

Η απελευθέρωση του ιστορικού και μνημειώδους μεγάρου του Δικαστηρίου, θα ανοίξει επιτέλους τον δρόμο για το πολυπόθητο και πολυσυζητημένο Μουσείο Του Αγώνα, που πλήθος διανοούμενων Τριπολιτών και μη, έχει ζητήσει με θέρμη και είναι αυτό που θα βγάλει την Τρίπολη από την μιζέρια και την τουριστική κακομοιριά της. Για το εν λόγω ακίνητο οι λύσεις είναι δυο Δημαρχείο ή Δικαστήριο. Και για τις επιλογές αυτές την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει ο πρώτος πολίτης της πόλης, ο Δήμαρχος.

Εκτός αν θέλει να αναλώνει τον χρόνο του σε εφήμερες χαμογελαστές αναρτήσεις στα social media για έργα τοπικίστικου εντυπωσιασμού. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο