Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Υποβάθμιση της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατέθεσε σήμερα, ερώτηση στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας του, άμεσες ενέργειες, για την επαρκή στελέχωση Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, με το προσωπικό που προβλέπεται. Σήμερα, το Διοικητικό Εφετείο, λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να ληφθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποτραπεί η ολική υποβάθμισή του και να συνεχιστεί αποτελεσματικά η σημαντική λειτουργία του για την περιοχή, όπως ο ίδιος, δήλωσε.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Θέμα : Υποβάθμιση της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα

Έντονη ανησυχία έχει προκύψει εξαιτίας της υποβάθμισης της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης. Πολλές οργανικές θέσεις παραμένουν κενές γεγονός που υποβαθμίζει την εύρυθμη λειτουργία του δικαστηρίου και δημιουργεί υποψίες για την συντονισμένη προσπάθεια απομάκρυνσης του Εφετείου από την πόλη. Πιο συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης που λειτουργεί από 1989 υπάγονται οι Π.Ε Κορινθίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1754/11-4/2022 για το Δικαστήριο προβλέπονται 13 οργανικές θέσεις υπαλλήλων : 8 γραμματείς, 2 επιμελητές, 1 δακτυλογράφος, 1 υπάλληλος πληροφορικής και 1 οικονομολόγος. Όμως σήμερα μόνο 3 γραμματείς υποστηρίζουν – με υπεράνθρωπες προσπάθειες – τη λειτουργία του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης. Επιπλέον, δύο από τις γραμματείς αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Βάσει των τρεχόντων δεδομένων η συνταξιοδότησή τους θα σημάνει και την απόλυτη απαξίωση της λειτουργίας του Εφετείου.

Άρα όπως είναι κατανοητό οι πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής ανησυχούν για την εξέλιξη του θέματος και περιμένουν απαντήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι μια πιθανή απομάκρυνση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε καμία περίπτωση, αφού θα υποβαθμίσει κι άλλο τις παροχές του κράτους για τους πολίτες της Πελοποννήσου. Επίσης η Τρίπολη ως άμεσα προσβάσιμο κέντρο της Πελοποννήσου πρέπει να έχει τη διοικητική πληρότητα που της αναλογεί, ώστε το κοινωνικό αγαθό της Δικαιοσύνης να παρέχεται στους πολίτες χωρίς κωλύματα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να στελεχωθεί άμεσα και πλήρως το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του;

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο