Επίσκεψη μαθητών Erasmus από Πολωνία και Πορτογαλία στο Δήμο Τρίπολης (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus, με τίτλο «We are our future! How to equip our students for adulthood and citizenship – a comparative study of autonomy, curricula and communication», βρίσκεται στην πόλη μας εκπαιδευτική αποστολή τριών εκπαιδευτικών και επτά μαθητών από τα σχολεία Miejski Zespol Szkol, της πόλης Czeladź, της Πολωνίας και Agrupamento De Escolas De Barcelos, της πόλης Barcelos της Πορτογαλίας από τις 12/02/2017 έως και 18/02/2017 σε συνεργασία με το στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους στο πλαίσιο της ξενάγησης τους στην πόλη μας, επισκέφτηκαν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου το Δημαρχείο όπου και συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης Ηλία Τότση και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, οι οποίοι συνομίλησαν με τα παιδιά για τις εντυπώσεις τους από τη διαμονή τους στην πόλη μας αλλά και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τους εκπαιδευτικούς, ενδεικτικά της κουλτούρας της εκάστοτε πόλης.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών που τα συνοδεύουν αλλά και προς επίτευξη του στόχου- σχεδίου γνωριμίας με τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα της εκάστοτε επισκεπτόμενης περιοχής, ο Δήμος Τρίπολης οργάνωσε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, ξεναγήσεις σε μουσεία και αξιοθέατα που χαρακτηρίζουν το Δήμο μας.

{gallery}erasmoys_dimos{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο