Νίκος Τσιαμούλος – Εφ όλης της ύλης για το τελευταίο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Τρίπολης

Για µία ακόµη συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Τρίπολης, ο επικεφαλής της δηµοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουµε τα ∆εδοµένα», Νίκος Τσιαµούλος, ανέδειξε σοβαρά ζητήµατα τα οποία αφορούν το ∆ήµο Τρίπολης, µέσα από τοποθετήσεις και ερωτήσεις του προς τη διοίκηση. Μεταξύ άλλων, κατά τη συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Τρίπολης, το βράδυ της Τρίτης (7/2/2017), µίλησε για τα παρακάτω θέµατα:

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/X7LiRicz4oA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ

«Παρών» ψήφισε η παράταξη μας στο θέμα «ισολογισμός – απολογισμός και τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2015».

Ο επικεφαλής Νίκος Τσιαμούλος μίλησε για μηδενικά έργα και για λάθος διαχείριση, αναφερόμενος στο αποθεματικό 800.000 ευρώ που έχει δημιουργηθεί, στην περίπτωση που χάσει κάποια δικαστήρια ο Δήμος Τρίπολης, για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Ευελπιστώ ότι θα έχουμε τύχη στα δικαστήρια, διότι υπάρχει ένα κενό στις αρμοδιότητες» είπε για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί κατά καιρούς από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση όπως πολλές φορές έχω τοποθετηθεί τα πρόστιμα να τα πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν με την ψήφο τους την συνέχιση του “ Πλατώματος “ και την δημιουργία των νέων ΧΑΔΑ της “ Αγίας Τριάδας “ και του “ Αγίου Βλάση “ .

Για τις χρήσεις γης, είπε ότι «έχουμε εισπράξει χρήματα και δεν έχουμε παράσχει τις απαραίτητες υποδομές. Υπάρχουν εκκρεμότητες και ζητήσαμε να πληρώσουν οι συνδημότες μας με μεγάλη προσαύξηση. Υπήρχαν μεγάλες αδικίες στην εισφορά σε γη. Φύγανε οικόπεδα γωνιακά και πήγαν στη μέση. Έγινε μπάχαλο στην περιοχή των Φιλικών.

Θα πρότεινα να τρέξετε πιο γρήγορα, χωρίς να υπάρχουν προσαυξήσεις. Υπάρχουν πολίτες που δεν ευθύνονται που δεν πλήρωσαν. Κάντε ένα έγγραφο στο Υπουργείο».

Στη συνέχεια ρώτησε Δήμαρχο συνολικά κι αν έχουν φύγει ποσά από μία επέκταση και έχουν πάει σε άλλη. «Είναι εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να πληρώνει ο «χ» δημότης και του παίρνουμε την περιουσία και μετά να παίρνουμε χρήματα και να τα πηγαίνουμε για υποδομές σε άλλη επέκταση. Αν έχει συμβεί, δεν υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί αδικία» είπε.

Ξεκάθαρη απάντηση από τον Δήμαρχο δεν έλαβε, πέρα από γενικόλογες υποσχέσεις για έργα υποδομών στην περιοχή Φιλικών που όλοι παραδέχονται ότι είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Για το θέμα που έχει προκύψει με τους δασικούς χάρτες, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «επειδή θα είναι πολλοί που θα έχουν πρόβλημα διότι τα λάθη σε μερικές περιπτώσεις είναι κραυγαλέα, αν μπορεί ο Δήμος να κάνει ένα κάλεσμα και πέρα από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, που μπορούν να βοηθήσουν, διότι κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν, ανά Δήμο να καταθέτουμε μία ενιαία ένσταση για ένα πρόστιμο που θα αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος».

Το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ – ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Για τον Άγιο Βλάση, ο επικεφαλής της παράταξής μας τόνισε ότι «έχει δημιουργηθεί ένα καταστροφικό περιβάλλον, έχουν χαθεί όλες οι προθεσμίες. Την Τετάρτη υπάρχει ένα δικαστήριο στο Συμβούλιο Επικράτειας για την αποκατάστασή του και τις ποινικές ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι πολύ σοβαρό εκεί το θέμα, όσο κάθεται ένας ΧΑΔΑ, τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα και στον υδροφόρο ορίζονται και στη Δημόσια Υγεία».

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΣΟΒΑ

Μετά από σχετική ερώτηση του Νίκου Τσιαμούλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπύρος Βρέντας, διευκρίνισε ότι είναι προσωρινή η αλλαγή του χώρου για τα Κούλουμα από την Κάρτσοβα στην Πλατεία Άρεως. Μόνο φέτος, τα Κούλουμα θα γιορταστούν στην Πλατεία Άρεως και ότι από τη νέα χρονιά, θα επιστρέψουν κανονικά στην Κάρτσοβα.

ΔΕΥΑΤ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

Μία πολύ σημαντική τοποθέτηση για την ΔΕΥΑΤ έκανε ο Νίκος Τσιαμούλος, εκτός ημερήσιας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αρχικά είπε ότι «ένας διευθυντής της Επιχείρησης, ο κ. Κοτσώνης, ήταν κατηγορούμενος για περιβαλλοντική καταστροφή λόγω λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού αλλά και της μη ύπαρξης περιβαλλοντικής άδειας. Χθες, έκανα αυτοψία στον Βιολογικό Καθαρισμό, είδα που είναι το πρόβλημα. Μπλέχτηκε ο άνθρωπος με το δικαστήριο διότι εσείς επιλέξατε να πάτε τα σκουπίδια στον Βιολογικό. Ταυτόχρονα, δύο Πρόεδροι χωριών Αγίου Βασιλείου και Πελάγους, κατέθεσαν έγγραφο ότι υπάρχει καταστροφή. Αυτά ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΔΕΥΑΤ, η λυματολάσπη από τότε που γεννήθηκε η Αγία Τριάδα, δεν έχει φύγει από τον Βιολογικό».

Για να προσθέσει μετά ότι «υπάρχει ένας βιολογικός που υπολειτουργεί, δεν τρέχουν προγράμματα, η ΔΕΥΑΤ κινδυνεύει να την πτωχεύσετε μέχρι το 2019. Ζητώ την παραίτηση κ. Καρώνη, δεν ξέρω τι σχέσεις και συμφωνίες έχετε μαζί κύριε Δήμαρχε. Όποιος δεν πετυχαίνει, πρέπει να αλλάζει για να πηγαίνουμε μπροστά».

Ούτε για το θέμα αυτό, δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Δήμαρχο ο οποίος απάντησε με ύφος απαράδεκτο, κάτι που το υπογράμμισε ο Νίκος Τσιαμούλος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο