Κωνσταντινόπουλος: “Την ευθύνη των πολλαπλών εκλογών θα την έχουν αυτοί που θα προτιμήσουν την καρέκλα από τη συλλογική προσπάθεια για το καλό της πατρίδας”

Απόσπασμα απο την συνέντευξή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,03 fm:

Αναφορικά με τον επόμενο Πρωθυπουργό: «Το όχι Τσίπρας, όχι Μητσοτάκης» είναι μια πρόταση που την έχουμε κάνει εδώ και ένα χρόνο. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και δεσμευόμαστε απέναντί τους. Το πλαίσιο για το οποίο δεσμευόμαστε είναι πολύ ξεκάθαρο : έχουμε θέσει ως προτεραιότητες τη δημόσια δωρεάν υγεία, τη στήριξη του ΕΣΥ, το ασφαλιστικό και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, σε ό,τι έχει να κάνει με την «προσωπική διαφορά» αλλά και με τους ελευθέρους επαγγελματίες, να έχουν δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες δυνατότητα για μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Έχουμε θέσει το θέμα της κοινωνικής κατοικίας για νέα ζευγάρια και φοιτητές,  έχουμε βάλει σε προτεραιότητα το θέμα της ενέργειας και της επιβολής πλαφόν, γιατί μέχρι σήμερα μερικά δις ευρώ πήγαν σε 5-6 επιχειρηματίες. Αυτά είναι τα σημεία που επιθυμούμε πολιτική σύγκλιση. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι πολίτες με την ψήφο τους μπορούν από την α’ Κυριακή να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης.

Αναφορικά με τη δήλωση του Πρωθυπουργού περί τερατογένεσης: Το κόμμα του κ. Πρωθυπουργού έχει συνεργαστεί με τον Συνασπισμό, εμείς όχι. Ήταν τερατογένεση τότε; Εμείς πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια έφεραν τη χώρα σε τέτοια δύσκολη κατάσταση, δεν πρέπει να γίνουν πάλι πρωθυπουργοί.

Έχουμε πει ήδη πολλές φορές είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Τα κόμματα που θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συμφωνήσουν στις πολιτικές, θα συμφωνήσουν και στο κατάλληλο πρόσωπο που θα υλοποιήσει αυτή την ατζέντα για το χρονικό διάστημα που απαιτείται. Εμείς έχουμε θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις μας, δεν θα τις αλλάξουμε λόγω δημοσκοπήσεων και διαπλοκής. Με αυτές τις προϋποθέσεις καλούμε τον κόσμο να μας ψηφίσει. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύουν από πλευράς μας και στις δεύτερες εκλογές.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν μόνοι τους να κάνουν μια κυβέρνηση που να ξεπερνά τις 200 έδρες, όπως γίνεται και στη Γερμανία με τους μεγάλους συνασπισμούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί να συνεργαστεί με την κα Ξενογιαννακοπούλου που για πολλά χρόνια ήταν στην ίδια κυβέρνηση. Την ευθύνη των πολλαπλών εκλογών θα την έχουν αυτοί που θα προτιμήσουν την καρέκλα από τις πολιτικές και τη συλλογική προσπάθεια για το καλό της πατρίδας. Όσο και να φωνάζουν όλοι εμείς θα μείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας. Αν θέλουν τα δυο κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, είναι προτιμότερο οι πολίτες να ψηφίσουν απευθείας ΠΑΣΟΚ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.
Μετάβαση στο περιεχόμενο