Η ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12.30μμ συνέντευξη τύπου από την ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την κατάσταση στα σχολεία του νομού από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Ανδρέα Γιαννόπουλο.

      Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας ευχόμαστε σε κάθε εκπαιδευτικό, γονιό και μαθητή μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.     Γι΄ αυτό στις σημερινές δύσκολες συνθήκες όλοι οι εκπαιδευτικοί από άκρη σε άκρη σε όλο το νομό θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να ανταποκριθούμε στον γνωστικό και παιδαγωγικό μας ρόλο στην ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών μας.

 Αγαπητοί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί,

      Τα σχολεία άνοιξαν και παρά τις θριαμβολογίες του Υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς και τις καινοτομίες που τάχα εισάγει, γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί. Τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς, χωρίς τα μαγειρέματα και το πετσόκομμα,  παραμένουν μεγάλα ακόμα και μετά τις πρώτες προσλήψεις της Α φασης των αναπληρωτών.

       Και φέτος παρά τα μεγάλα λόγια για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία παραμένουν ακόμη 10άδες κενά και στον νομό μας. Ενδεικτικά μόνο στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης λείπουν ακόμη 10 εκπαιδευτικοί, πράγμα που συμβαίνει και σε άλλα σχολεία που είτε λείπουν ολόκληρα κενά ή δεν έχουν καλυφθεί βασικά μαθήματα ακόμη και σε κατευθύνσεις των λυκείων.

          Και φέτος κυρίως στον αστικό ιστό κυρίως της Τρίπολης συναντάμε τμήματα με 28 μαθητές. Λες και δεν υπάρχει θέμα πανδημίας και ότι είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό το 2022 οι τάξεις να προσεγγίζουν τους 30 μαθητές. Κατά τα άλλα το ΥΠΑΙΘ με συνεχόμενα μέτρα και δήθεν καινοτόμα προγράμματα φροντίζει να αυξάνει τον  γραφειοκρατικό φόρτο σε βάρος του παιδαγωγικού ρόλου και της πραγματικής αποστολής του σχολείου και του εκπαιδευτικού, θέματα για τα οποία ο κλάδος και η ΕΛΜΕ έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένως.

     Φαίνεται επίσης ότι με το δήθεν τέλος των μνημονίων και της επιτήρησης,  με τους 100αδες εφαρμοστικούς νόμους να ζουν και να βασιλεύουν και τις αξιολογήσεις της ΕΕ σε πλήρη ισχύ, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ  έφεραν και το τέλος της Πανδημίας. Γιατί  πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι το επιδημιολογικό  τεστ θα κάνουν μόνο οι ανεμβολίαστοι και αυτό με δικά τους έξοδα…Οι άλλοι δεν κολάνε?

           Πέρα από τα διαχρονικά προβλήματα που έχουμε στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις υποδομές πολλών σχολείων, είναι γνωστό το κτιριακό πρόβλημα στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Τρίπολης, τις ειδικές κτιριακές υποδομές που απαιτούνται για τα ειδικά σχολεία, αν και αυτά είναι γνωστό ότι στεγάζονται σε παλιά δημοτικά που έχουν κλείσει, τα προβλήματα που εντοπίζονται σε υποδομές σε πολλά σχολεία του νομού μας, φέτος προστίθενται και οι ανατιμήσεις στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης που σίγουρα θα έχουν τον αντίκτυπό τους στις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

        Η ακρίβεια τώρα και οι μεγάλες ανατιμήσεις έχουν τον αντυκτηπό τους και στα σχολικά είδη και αναλώσιμα των σχολείων. Αυξάνουν τα σχολικά έξοδα για τη λαϊκή οικογένεια και τους γονείς, πιέζονται οι σχολικές επιτροπές.

     Η τιμή στο χαρτί, τα αναλώσιμα, η καθαριότητα, συνολικά τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Επιπλέον η αύξηση στις τιμές των υλικών οικοδομής δημιουργεί δυσκολίες στη συντήρηση της ήδη πεπαλαιωμένης σχολικής στέγης, πόσο μάλλον στη δημιουργία νέας.  Αυτό σε συνδυασμό ότι  η εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς τις σχολικές επιτροπές ήταν στα περσινά χαμηλά επίπεδα προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα.

Δεν περιμένουμε, απαιτούμε τώρα γενναία αύξηση στη φετινή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών των δήμων. Δεν εφησυχάζουμε είμαστε σε εγρήγορση και καλούμε όλα τα δημοτικά συμβούλια του νομού να συνεδριάσουν με θέμα: Την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί. Η ΕΛΜΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των σχολικών επιτροπών των δήμων με αρχή από σήμερα με την σχολική επιτροπή της Τρίπολης.

 Αγαπητοί γονείς, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

  Αυτή την περίοδο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα «βουνό» υποχρεώσεων, λογαριασμών, ενώ οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο κυβερνητικός μύθος ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια» και ότι θα μας σώσουν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης καταρρέει με πάταγο από την πραγματικότητα που ζούμε.

Ο μισθός μας δε φτάνει ούτε για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Τα ενοίκια και το κόστος μετακίνησης, ειδικά για αναπληρωτές και νεοδιόριστους, τον εξανεμίζουν και ότι απομένει είναι ψίχουλα… Αυτό δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δε φταίει η κακή μας τύχη και συγκυρία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων, από όλες τις κυβερνήσεις, που αφήνουν στο απυρόβλητο τις λαϊκές ανάγκες».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού. Αφορολόγητο στα €12.000.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία. Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου κυρίως για αναπληρωτές και νεοδιόριστους που έρχονται από μακριά.
  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης των σχολείων.
  • Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.
  • Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Επιβολή πλαφόν στις τιμές.
  • Δωρεάν γεύμα και δεκατιανό σε όλα τα παιδιά. Άμεση έναρξη των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
  • Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο