Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το έργο προστασίας του λιμανιού της Πλάκας, στο Λεωνίδιο

Ευρεία σύσκεψη για το έργο προστασίας του λιμανιού της Πλάκας, στο Λεωνίδιο, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου, στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της τεχνικής αυτής σύσκεψης -με συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων της έδρας και της Π.Ε. Αρκαδίας, καθώς και από τις Διευθύνσεις Οικονομικού και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, όπως και του εργολήπτη- ήταν η αναζήτηση λύσης προκειμένου να συνεχιστεί το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 5.580.000 και συμβατικού αντικειμένου 2.804.434,08 ευρώ, με χρηματοδότηση από τον κωδικό “Φυσικές Καταστροφές”.

Πρόκειται για ένα έργο που απασχολεί την περιοχή καθ’ ολη την τελευταία δεκαετία, ενώ πρόσφατα έχει καθυστερήσει περίπου 2 χρόνια από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να ζητήσει λύση της σύμβασης.

Στη σημερινή σύσκεψη, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αποφασίστηκε η συνέχιση του έργου, για την οποία πάντως θα πρέπει να αναληφθούν επιπλέον δαπάνες, την έγκριση επί των οποίων ωστόσο θα κληθεί να κάνει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η συνέχιση του εν λόγω έργου αποφασίστηκε, καθώς στην διάρκεια της σύσκεψης κρίθηκε ότι αν αυτό ακυρωθεί και επαναδημοπρατηθεί, το κόστος που προκύπτει είναι μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται για να συνεχιστεί.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο