Κινδύνεψε βρέφος στο Λεωνίδιο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία αδιανόητη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λεωνίδιο, επιβεβαιώνοντας την πλήρη εγκατάλειψη του Κ.Υ.Λεωνιδίου με μεγάλη έλλειψη προσωπικού και σχημάτων, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των πολιτών.

Όλα συνέβησαν στις 25/04/2023,όταν βρέφος 18μηνών αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.Το βρέφος παρακολουθείτο από ιδιώτη Παιδίατρο η οποία σύστησε την μετάβαση του στο Κ.Υ.Λεωνιδίου, όπου και του χορηγήθηκε οξυγόνο για την αντιμετώπιση της κατάστασης του.

Η κατάσταση του βρέφους όμως μετά την χορήγηση των απαιτούμενων από το Κ.Υ. και ενώ βρίσκονταν στην οικία του, επιδεινώθηκε και σύμφωνα με οδηγίες Ιδιώτη Παιδιάτρου,έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης (απόσταση 85χλμ) με Ασθενοφόρο προκειμένου κατά την διαδρομή να υπάρξει η απαιτούμενη υποστήριξη οξυγόνου.

Η ιδιώτης Παιδίατρος έσπευσε άμεσα σε επικοινωνία με το Κ.Υ Λεωνιδίου (ώρα 21:30) προκειμένου να ζητήσει την προετοιμασία του Ασθενοφόρου για την άμεση διακομιδή του βρέφους, το οποίο ήδη βρίσκονταν καθ’ οδόν με επιβάτηγο ΙΧ από τους γονείς του προς το Κ.Υ ώστε να κερδίσουν χρόνο. Η απάντηση που έλαβε η ιατρός ήταν ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο εκείνη την στιγμή…

Έκπληκτοι οι γονείς ενημερώθηκαν για την μη διάθεση ασθενοφόρου και σε κατάσταση σοκ προσπάθησαν οι ίδιοι να μεταφέρουν το βρέφος. Το παιδί δεν είχε ανάσα, έχανε την επαφή του με το περιβάλλον και είχε έντονους σπασμούς.

Σε συνεχής επικοινωνία με την παιδίατρο και αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης υγείας του βρέφους, ενώ μεταφέροταν με επιβατηγό ΙΧ χωρις την απαιτούμενη υποστήριξη, η ιατρός κάλεσε στο ΚΥ Άστρους προκειμένου να ζητήσει από εκεί την προετοιμασία ασθενοφόρου για την ασφαλή μεταφορά του βρέφους.

Ευτυχώς για όλους από εκεί υπήρξε διαθεσιμότητα και το βρέφος μεταφέρθηκε απευθείας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό έσπευσε άμεσα στην επαναφορά οξυγόνου του βρέφους και στην εκτέλεση του απαιτούμενου κλινοεργαστηριακού και απεικονιστικού ελέγχου.

Είναι δυνατόν να καλείς για ασθενοφόρο και να σου δίνουν τέτοια απάντηση;

Δεν μπορεί να χάνονται συνέχεια ανθρώπινες ζωές σε αυτή την χώρα από κρατικές αμέλειες και ελλείψεις. Το περιστατικό αυτό ανέδειξε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη κατάσταση με τις υποδομές υγείας στην περιοχή μας.

Χάρη στην Ιδιώτη Παιδίατρο το βρέφος αυτό βρίσκεται εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται για παρακολούθηση.

Κωφεύουν και αδιαφορούν…

Αναρρωτιόμαστε,πρέπει να πεθάνει κάποιος για να επανδρώσουν το ασθενοφόρο του Λεωνιδίου;

Γιατί τόση αδιαφορία;

Οι τυμπανοκρουσίες που ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι από τα χείλη βουλευτών που κυβερνούν τώρα αλλά και στο παρελθόν, για προσπάθειες, για ενίσχυση,για…για..για .. του ΚΥ Λεωνιδίου, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος μπροστά σε τέτοια δυστυχώς περιστατικά.

Πρόκειται πραγματικά για προδιαγεγραμμένα εγκλήματα! Είναι καθημερινά Τέμπη! Ασθενείς μπαίνουν σε κίνδυνο λόγω της πολιτικής υποχρηματοδότησης,που εφαρμόζεται στην υγεία, διαχρονικά από όλων των αποχρώσεων τις κυβερνήσεις.

Υπογραμμίζεται πόσο επιτακτική ανάγκη είναι να βρεθεί ΑΜΕΣΑ λύση στις διακομιδές ασθενων από το Κ.Υ. Λεωνιδίου.

Πηγή: leonidion.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο