Απάντηση Δήμου Γορτυνίας για τη δέσμευση των λογαριασμών του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχετικά με τη δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου Γορτυνίας από την τράπεζα Eurobank, μέσω της εταιρείας διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών doValue Greece, για ποσό που αγγίζει τις 550.000 €, γίνεται γνωστό, ότι αφορά οφειλή προερχομένη από την 26/01/2007 σύμβαση έργου: «Αντικατάσταση – βελτίωση δικτύων ύδρευσης των Δ.Δ. Βυτίνας και Ελάτης, Δήμου Βυτίνας», η οποία είχε εκχωρηθεί στην τράπεζα Eurobank.

Τα χρήματα αυτά, που σχετίζονταν με τον 8ο λογαριασμό του έργου, ουδέποτε κατεβλήθησαν στον πρώην Δήμο Βυτίνας και κατ’ επέκταση στον διάδοχο Δήμο Γορτυνίας, λόγω νομικών διενέξεων του τότε αναδόχου του έργου και της τότε Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων Αρκαδίας (Τ.Υ.Δ.Κ.).

Διαλύοντας κάθε σύννεφο ανησυχίας, ενημερώνουμε πως ο Δήμος Γορτυνίας έχει τα ταμειακά διαθέσιμα και καλύπτει το σύνολο των υποχρεώσεων του απρόσκοπτα, λόγω της συνετής διαχείρισης που έχουμε ακολουθήσει ως Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων μας μέχρι και σήμερα. 

Σε ότι αφορά στην τακτοποίηση της εν λόγω οφειλής, για την οποία υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, έχουμε προβεί στις ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα περί ανησυχίας διαφόρων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, μάλλον θόρυβο κάνουν, διότι γνωρίζουν, ή θα πρέπει να γνωρίζουν αφού συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα του Δήμου, ότι η εξόφληση κάθε απαίτησης, ακολουθεί την διαδικασία του δημοσίου λογιστικού και αυτή ακολουθείται και στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Κανένας προμηθευτής δεν ήρθε ανάστατος και αλαλάζων και φωνασκών και κανένας εργαζόμενος δεν ήρθε καταρρέων στην πόρτα του δημαρχείου, για να ζητήσει τα χρήματά του, από το οικονομικό «βούλιαγμα» του Δήμου, όπως δυστυχώς θέλει να παρουσιάσει μερίδα της μειοψηφίας. Μειοψηφία που έχει στόχο να πλήξει εμένα τον ίδιο ως Δήμαρχο αλλά, με το ύφος και τον τρόπο που προβάλει τα γεγονότα, θίγει την αξιοπιστία και το κύρος του Δήμου Γορτυνίας. 

Η Δημοτική Αρχή τακτοποιεί όπως έχει την θεσμική υποχρέωση και αυτή την εκκρεμότητα και συνεχίζει τη δημιουργική της πορεία. 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αργολίδα: Σύγκρουση οχημάτων στη παραλιακή Νέας Κίου – Μύλων

Τροχαίο με σύγκρουση τριών αυτοκινήτων σημειώθηκε το απόγευμα του...

Μουσική Βραδιά στο Ξηροπήγαδο

Τη Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:30 στο...

Σοκαριστικό βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση με πυροβολισμούς κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ...

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο