Ο Δημ. Γορτυνίας σε σύσκεψη στη Ζαχάρω για τον Διαγωνισμό Ελαιολάδου της ΔΕΘ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης θα συμμετάσχει και θα τοποθετηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Ζαχάρως, με αντικείμενο τη συμμετοχή στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου & Ελιάς, (Olive oil Trophy και Table olives Trophy) και στα events γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 31ης DETROP και του Detrop Golden Olive Expo, στη ΔΕΘ-Helexpo, από 18 έως 20 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός γίνεται από τη ΔΕΘ, σε συνεργασία με την ΦΙΛΑΙΟΣ και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός FORUM Ελιάς και Ελαιόλαδου για να διερευνηθούν οι συνθήκες και να κατατεθεί η πρόταση να ανακηρυχθεί «Ολυμπιακό Έτος Ελαιόλαδου» είτε το 2024 – χρόνος διεξαγωγής της Ολυμπιάδας στο Παρίσι – είτε τα επόμενα χρόνια.

Στην προσπάθεια αυτή η ΔΕΘ-Helexpo συνεργάζεται στενά με τον Δήμο Γορτυνίας όπου πέρυσι η συλλεκτική ετικέτα ελαιόλαδου ήταν αφιερωμένη στη Χωραϊτικη ποικιλία ελιάς, της περιοχής Γορτυνίας. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο. Ενώ, οι περιοχές της Ηλείας και της Ολυμπίας, δικαιωματικά  θα συμμετάσχουν με ενισχυμένη παρουσία. Στη σύσκεψη θα λάβουν επίσης μέρος ο ειδικός συνεργάτης της HELEXPO ΔΕΘ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος και ο καθηγητής Γιώργος Ζακυνθινός, αντιπρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ, ενώ διαδικτυακά θα συμμετάσχει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ  Αλέξης Τσαξιρλής.

Η ΔΕΘ, αναγνωρίζοντας τον ιστορικό ρόλο της περιοχής καθώς και ότι είναι μια περιοχή με μεγάλη ελαιοπαραγωγή, αποφάσισε και προτείνει, στη φετινή διοργάνωση, τιμητικά  το ελαιόλαδο που θα εμφιαλωθεί σε 400 φιάλες των 250ml με  τη συλλεκτική ετικέτα της ΔΕΘ και της DETROP, να είναι το πιστοποιημένο   ελαιόλαδο της περιοχής, το Π.Γ.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΣ.  

Οι διοργανωτές ΔΕΘ-Helexpo ελπίζουν σε μία αντιπροσωπευτική παρουσία των εκπροσώπων των φορέων και σε μια ουσιαστική συζήτηση, που θα υπογραμμίσει την αφετηρία του μεγάλου γεγονότος το 2024.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:12

Αργολίδα: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μυκηνών

Πυρκαγιά ξεσπασε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στην...

Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (17/06/24)

Θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής...

Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου (Β’ Φάση)

Ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από την επίσημη Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Νέων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ19» (ΑΔΑ: ΡΗ07Η-ΦΔΒ), η οποία περιλαμβάνει και τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Β Φάση). Η

Σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γορτυνίας

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.)του Δήμου Γορτυνίας με απόφαση του Δημάρχου Γορτυνίας κου ΕυστάθιουΚούλη.Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας έχει την ευθύνησυντονισμού του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη,ετοιμότητα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των ορίων του Δήμουπρος όφελος της εξυπηρέτησης των σκοπών πολιτικής προστασίας.Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο