Σε δράσεις ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε κοινές δράσεις ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών επικύρωσε η Οικονομική Επιτροπή, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συνέχιση της κοινής προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να αναδειχθεί το πλούσιο υδάτινο στοιχείο της περιοχής και παράλληλα να δοθεί  έμφαση  στην  ανάπτυξη  του  τομέα  του  τουρισμού  και  αναψυχής  ήπιας μορφής,  αξιοποιώντας  και  προβάλλοντας  τους  περιβαλλοντικούς  πόρους  της  λίμνης  και  των  ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών και να καθιερωθούν δράσεις προβολής και υποκίνησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία απαιτείται για την γενικότερη αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών.

  • Ύστερα από εντατική προεργασία και με τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των Δήμων Αγρινίου, Καρπενησίου, Αμφιλοχίας και Αγράφων, και μέσω προγραμματικής σύμβασης προγραμματίστηκαν τα εξής:
  • Η  ναύλωση  τουριστικών  σκαφών  και  η δρομολόγηση  της  πλοήγησης  αυτών  στη  τεχνητή  Λίμνη  Κρεμαστών, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα επισκεψιμότητας.
  • Η πραγματοποίηση  μιας  εκδήλωσης  πολιτιστικού,  αθλητικού  ή  περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος από κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη στην περιοχή της Λίμνης Κρεμαστών καθώς και ενέργειες προβολής και δημοσιότητας των παραπάνω δράσεων.
  • Επίσης, θα δημιουργηθούν, webbanner, φυλλάδια και αφίσες που θα προβάλλουν τους περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς πόρους της λίμνης και των ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών καθώς και τις δράσεις της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης.

Οι παραπάνω δράσεις, είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέρη, στα πλαίσια ενός  Ολοκληρωμένου Σχεδίου διαχείρισης και ανάδειξης περιοχής Λίμνης και Τεχνικών Φραγμάτων Ανάντη Φράγματος Κρεμαστών έως εκβολές Αχελώου.

Για τον καλύτερο συντονισμό των προγραμματιζόμενων δράσεων ορίστηκε Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

«Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή αλλά και άμεση ανάγκη, η ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου υδάτινου στοιχείου της Αιτωλοακαρνανίας, που αποτελεί το κοινωνικό και αναπτυξιακό μας οπλοστάσιο. Έχουμε κάνει μια σημαντική προεργασία σε συνεργασία με άλλους φορείς αυτοδιοίκησης, ώστε μεθοδικά και οργανωμένα να αναδείξουμε τους φυσικούς μας πόρους και συλλογικά να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο